Hoe werkt het?

 

Hoe loop ik een route?

De Stad Geschonden heeft 4 wandelroutes ontwikkeld in de stad Den Haag over WO II. Met behulp van een iPhone kunt u in de straten van de stad de verhalen over Menno Huizinga, de Joodse kinderen van Den Haag, Seyss Inquart en de Atlantikwall ontdekken.

De applicatie kunt u gratis op uw iPhone downloaden via de App Store op uw toestel.

 

Hoe installeer ik de routes op mijn eigen iPhone?

De Stad Geschonden routes zijn te lopen met behulp van de mobiele applicatie 7scenes. Om de gewenste route te lopen met uw eigen telefoon dient deze ondersteund te worden door het 7scenes platform. Kijk voor een actuele lijst van geschikte mobiele telefoons op http://7scenes.com/get-started.

iphone3gs_2up

Hieronder volgt een korte instructie voor het installeren van de applicatie op uw iPhone 3GS en het selecteren van een van De Stad Geschonden routes:

- Download de applicatie via de App Store. De applicatie heet: 7scenes.
- Start de applicatie en vraag via het ‘sign up’ scherm een gebruikersnaam en wachtwoord aan; voer deze gegevens in en u kunt gebruik maken van de applicatie.
- Start weer de applicatie en selecteer de gewenste route. Download de route voordat u naar het startpunt vertrekt. Het downloaden gaat het snelst via een WiFi netwerk.
- Kom naar de Bloemenbuurt, Duindorp, Joodse Buurt of Clingendael en start de applicatie. U kunt nu de route van uw keuze selecteren en aan de wandeling beginnen.

Extra mogelijkheden

Zakgids
Een rijk geïllustreerde zakgids met alle routes, plattegronden en achtergrondinformatie van het project De Stad Geschonden is te verkijgen in de museumwinkel (€ 5,00).

Kan ik informatie toevoegen aan de route?
Het is mogelijk om zelf informatie aan de routes toe te voegen in de vorm van berichten en foto’s. Deze zijn vervolgens online terug te kijken.

Wanneer u de applicatie heeft gestart, kunt u onder in het scherm kiezen tussen de tabbladen ‘scene’, ‘places’, ‘actions’ en ‘add’. U selecteert de tabbladen door erop te drukken. In het tabblad ‘add’ kunt u een bericht of foto toevoegen aan de wandeling. Dit kan op ieder punt in de route.

Hoe kan ik thuis de route terugkijken?
Wanneer u een route heeft gewandeld, kunt u via De Stad Geschonden website uw route terugkijken samen met de door u toegevoegde informatie.

Ga naar de route van uw keuze. Klik op de plattegrond. U komt nu op de routewebsite van 7scenes terecht. Via het tabblad ‘activity’ (rechts bovenin) kunt u met behulp van de juiste datum en tijd uw route (trace) opzoeken. Kijk hier nogmaals op uw gemak alle informatie.