0. Route info – De Joodse buurt

Edith van Hessen gaat naar de middelbare school in Den Haag. Zij houdt een dagboek bij en beschrijft hoe het is om -na de grote vakantie in 1941- niet meer naar je eigen school te mogen terugkeren. Haar leraar klassieke taken, Dr. Italie, noteert nauwkeurig hoe de bezetter zijn Joodse leerlingen van hun klasgenoten isoleert, van school haalt en verplicht naar een nieuw Joods lyceum laat gaan.  In twee jaar tijd -van het najaar 1940 tot februari 1943- wordt de Joodse gemeenschap van Den Haag geregistreerd, geïsoleerd en gedeporteerd naar concentratiekampen in Polen.

Reageer

Deel uw ervaringen met anderen. Wij horen graag uw mening en uw eigen, persoonlijke verhalen over de geschiedenis van de Joodse buurt in de oorlog.

1 Reactie op “de route”

  1. Zitwandeling

    Doe de wandeling door de Joodse buurt zittend achter de computer. Klik op de link: http://7scenes.com/scene/506891. U komt op de website van 7scenes. Klik nu rechts op de plattegrond. Het startpunt van de route is place nummer 1, hoek Paviljoensgracht / Katerstraat. Klik op deze place en start daarna het filmpje door op het filmschermpje te klikken. Daarna kunt u voor de volgende place kiezen en zo de hele wandeling zittend achter uw computer bekijken.

Geef een reactie