0. Route info – Clingendael

Den Haag 1940, het landgoed Clingendael wordt geconfisceerd door Dr. Seyss Inquart, de “Unter-Führer” van bezet Nederland. Het landgoed vormt het decor voor een macabere film: je ziet op amateur filmpjes nazi-uniformen, sportwedstrijden en huiselijke tafereeltjes in zwembroek. De geschiedenis die zich hier afspeelt gaat over schoonheid en over leugens, over onderdrukking en volkenmoord.

Reageer

Deel uw ervaringen met anderen. Wij horen graag uw mening en uw eigen, persoonlijke verhalen over de geschiedenis van Clingendael in de oorlog.

2 Reacties op “de route”

 1. Zitwandeling

  Doe de wandeling door landgoed Clingendael zittend achter de computer. Klik op de link: http://7scenes.com/scene/284838. U komt op de website van 7scenes. Klik nu rechts op de plattegrond. Het startpunt van de route is place nummer 0, hoek Laan van Clingendael/Breitnerlaan (de onderste place). Klik op deze place en start daarna het filmpje door op het filmschermpje te klikken. Daarna kunt u voor de volgende place kiezen en zo de hele wandeling zittend achter uw computer bekijken.

 2. Goeiemorgen,

  Zou het niet nuttig zijn in uw tekst te herinneren aan de hoogst belangrijke ontmoeting die plaatsvond op 14 mei 1942 in een gebouwtje op het terrein van Clingendael?
  Waaraan o.a. majoor Boellaard collaboreerde.

  Ontvangt mijn beleefde groet,
  Charles Destrée
  (1926) historicus.

Geef een reactie