0. Route 1 – Bloemenbuurt

Oktober 1942 – februari 1943: in de Bomen- en Bloemenbuurt worden de bewoners uit 175 straten geĆ«vacueerd en de huizen in 75 straten gesloopt voor de bouw van de tankgracht, onderdeel van de Atlantikwall. Menno Huizinga woont in de Irisstraat en documenteert het vertrek van de bewoners, de sloop van de huizen en het graven van de tankgracht. We volgen Menno met zijn verborgen Leica camera.

Reageer

Deel uw ervaringen met anderen. Wij horen graag uw mening en uw eigen, persoonlijke verhalen over de geschiedenis van de Bloemenbuurt in de oorlog.

3 Reacties op “de route”

 1. Hallo,

  Ik wil een blog schrijven over de routes van De Stadgeschonden op http://www.DenHaagDirect.nl. Mag ik daar een foto die te vinden is op jullie website onder ‘extra materiaal’ bij plaatsen?

  Hebben jullie ook video materiaal op Youtube staan?

  groet, Jeroen Mann

 2. Zitwandeling

  Doe de wandeling door de Bloemenbuurt zittend achter de computer. Klik op de link: http://7scenes.com/scene/131169. U komt op de website van 7scenes. Klik nu rechts op de plattegrond. Het startpunt van de route is place nummer 1, op de hoek Fahrenheitstraat/Cypresstraat. Klik op deze place en start daarna het filmpje door op het filmschermpje te klikken. Daarna kunt u voor de volgende place kiezen en zo de hele wandeling zittend achter uw computer bekijken.

 3. Het artikel van Jeroen Mann vindt u hier: http://www.denhaagdirect.nl/index.php/2010/05/10/iphone-wandelingen-brengen-wo-ii-weer-tot-leven/

Geef een reactie